Diós barackos desszert
Hozzávalók:
- 12,5 dkg szárított sárgabarack
- 3 evőkanál barackpálinka
- 20 dkg nyers marcipánmassza
- 10 dkg szitált porcukor
- 10 dkg csokoládébevonó
- 10 dkg felezett dióbél
- pergamenpapír
- mignonpapír
- jól lezárt fém doboz
Elkészítése:
12,5 dkg szárított sárgabarackot apró kockákra vágunk, 3 evőkanál barackpálinkával leöntjük, lefedve 2 órát állni hagyjuk. 20 dkg nyers marcipánmasszát hozzáadunk, keverőgéppel jól elkeverjük, 10 dkg szitált porcukrot belegyúrunk. A masszából kb. 2 cm vastag hengert formálunk, fél cm vastag szeletekre vágjuk. 10 dkg csokoládébevonót egy kis edényben, vízfürdőben, gyenge hő mellett sima masszává keverünk. A marcipánszeleteket belemártjuk, pergamenpapírra tesszük, esetleg ismét áthelyezzük, nehogy a máztól “lábat”, peremet kapjon. 10 dkg felezett dióbéllel díszítjük. A desszertet lehetőleg minyonpapírba tesszük, jól lezárt fém dobozban tároljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: