Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Diós barackos desszert

Diós barackos desszert

Hozzávalók:

  • 12,5      dkg szárított sárgabarack
  • 3      evőkanál barackpálinka
  • 20      dkg nyers marcipánmassza
  • 10      dkg szitált porcukor
  • 10      dkg csokoládébevonó
  • 10      dkg felezett dióbél
  • pergamenpapír
  • mignonpapír
  • jól      lezárt fém doboz

Elkészítése:

12,5 dkg szárított sárgabarackot apró kockákra vágunk, 3 evőkanál barackpálinkával leöntjük, lefedve 2 órát állni hagyjuk. 20 dkg nyers marcipánmasszát hozzáadunk, keverőgéppel jól elkeverjük, 10 dkg szitált porcukrot belegyúrunk. A masszából kb. 2 cm vastag hengert formálunk, fél cm vastag szeletekre vágjuk. 10 dkg csokoládébevonót egy kis edényben, vízfürdőben, gyenge hő mellett sima masszává keverünk. A marcipánszeleteket belemártjuk, pergamenpapírra tesszük, esetleg ismét áthelyezzük, nehogy a máztól “lábat”, peremet kapjon. 10 dkg felezett dióbéllel díszítjük. A desszertet lehetőleg minyonpapírba tesszük, jól lezárt fém dobozban tároljuk.

 

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!