Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Csokoládé golyók 1914

Csokoládé golyók

Hozzávalók:

  • 14 dkg hámozott, darált mandula
  • 14 dkg cukor
  • 1 tojás fehérje
  • 2 szelet csokoládé
  • 1-2 kanál tej

tetszés szerint

  • dió és mogyoró, vagy
  • gesztenye püré

Elkészítése:

14 dkg hámozott, darált mandulát, 14 dkg cukrot elkeverünk, illetve összegyúrunk 1 tojás fehérjével. Ebből azután kis dió nagyságú golyókat formálunk. 2 szelet csokoládét sütőben puhítunk és 1-2 kanál tejjel elkeverve a golyókat, belemártjuk és reszelt csokoládéban meghempergetve, levegőn szárítjuk. Lehet ezeket tetszés szerint dió és mogyoróból csinálni, vagy gesztenye püréből is. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!