Csokoládé golyók
Hozzávalók:
- 14 dkg hámozott, darált mandula
- 14 dkg cukor
- 1 tojás fehérje
- 2 szelet csokoládé
- 1-2 kanál tej
tetszés szerint
- dió és mogyoró, vagy
- gesztenye püré
Elkészítése:
14 dkg hámozott, darált mandulát, 14 dkg cukrot elkeverünk, illetve összegyúrunk 1 tojás fehérjével. Ebből azután kis dió nagyságú golyókat formálunk. 2 szelet csokoládét sütőben puhítunk és 1-2 kanál tejjel elkeverve a golyókat, belemártjuk és reszelt csokoládéban meghempergetve, levegőn szárítjuk. Lehet ezeket tetszés szerint dió és mogyoróból csinálni, vagy gesztenye püréből is. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: