Csokoládé bomba
HOZZÁVALÓK:
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 tojás
- 3 evőkanál kakaó
- babapiskóták
- 2 dl édes tejszínhab
ELKÉSZÍTÉSE:
Habosra keverünk 15 dkg vajat vagy margarint 15 dkg porcukorral meg három tojássárgájával, hozzáadunk három evőkanál kakaót, és tovább keverjük. Végül óvatosan – nehogy összetörjön – közékeverjük a tojások kemény habbá vert fehérjét. Mély üvegtál aljára egy réteg krémet terítünk, erre sorbafektetünk babapiskótákat, majd ismét krémmel, piskótával folytatjuk a rétegezést, míg a krémből tart. (Felül keskenyedő bombaalakban rakjuk!) Végül az egészet kívülről bevonjuk a krémmel, és legalább egy napra jégbe hűtjük. Ezalatt a tojáshab nedvességétől a piskóta megpuhul. Közvetlenül tálalás előtt az egészet bevonjuk két dl édes tejszínhabbal.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: