Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Csokoládé bomba 1

Csokoládé bomba

HOZZÁVALÓK:

  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál kakaó
  • babapiskóták
  • 2 dl édes tejszínhab

ELKÉSZÍTÉSE:

Habosra keverünk 15 dkg vajat vagy margarint 15 dkg porcukorral meg három tojássárgájával, hozzáadunk három evőkanál kakaót, és tovább keverjük. Végül óvatosan – nehogy összetörjön – közékeverjük a tojások kemény habbá vert fehérjét. Mély üvegtál aljára egy réteg krémet terítünk, erre sorbafektetünk babapiskótákat, majd ismét krémmel, piskótával folytatjuk a rétegezést, míg a krémből tart. (Felül keskenyedő bombaalakban rakjuk!) Végül az egészet kívülről bevonjuk a krémmel, és legalább egy napra jégbe hűtjük. Ezalatt a tojáshab nedvességétől a piskóta megpuhul. Közvetlenül tálalás előtt az egészet bevonjuk két dl édes tejszínhabbal.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!