Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Csokiszalámi

Csokiszalámi

Hozzávalók:

  • 2 dl víz
  • 25 dkg porcukor
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • 25 dkg margarin
  • 5 dkg dió,
  • 5 dkg mazsola
  • fél dl rum
  • 25 dkg apróra tört babapiskóta

Elkészítése:

Tedd egy lábosba a cukrot, a kakaóport, a margarint, a mazsolát és a vizet. Főzd addig, amíg a cukor és a vaj felolvad, majd hagyd picit hűlni. Add hozzá a darabokra tördelt babapiskótát, a diót, a rumot, és dolgozd össze. Egy folpack segítségével formázz a masszából szalámihoz hasonló rudat – vagy használhatsz őzgerincformát is –, és legalább egy napra tedd be a hűtőbe. Karikára szeletelve tálalhatod.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!