Csokiszalámi
Hozzávalók:
- 2 dl víz
- 25 dkg porcukor
- 2 evőkanál keserű kakaópor
- 25 dkg margarin
- 5 dkg dió,
- 5 dkg mazsola
- fél dl rum
- 25 dkg apróra tört babapiskóta
Elkészítése:
Tedd egy lábosba a cukrot, a kakaóport, a margarint, a mazsolát és a vizet. Főzd addig, amíg a cukor és a vaj felolvad, majd hagyd picit hűlni. Add hozzá a darabokra tördelt babapiskótát, a diót, a rumot, és dolgozd össze. Egy folpack segítségével formázz a masszából szalámihoz hasonló rudat – vagy használhatsz őzgerincformát is –, és legalább egy napra tedd be a hűtőbe. Karikára szeletelve tálalhatod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: