Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Csokis hűtős

Csokis hűtős

Jamie Oliver után, szabadon

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg diétás kétszersült
  • 10 dkg pekándió (vagy mogyoró, vagy mandula, vagy diákcsemege)
  • 10 dkg pisztácia (vagy a diákcsemege elég gazdag önmagában is)
  • 10 maraschino cseresznye (ez birsalmasajttal helyettesíthető)
  • 2 habcsók vagy habkarika, darabokra törve
  • 15 dkg vaj
  • 1 ek juharszirup (vagy sima cukorszirup, enyhén pirított cukorból)
  • 20 dkg finom csokoládé
  • kakaópor

Elkészítése:

Egy nagy tálban törd apró darabokra a kétszersültet. Szórd bele a magokat, cseresznyét, és egy kevés habkarika-darabkát.

A kakaópor kivételével az összes többi hozzávalót keverd hozzá (fantáziadús szárnyalás külön előny! Aszalt gyümölcsök, mazsola, kókuszreszelék bármi jöhet, – és gőz fölött olvaszd össze az egészet.

Jól keverd össze a masszát, és öntsd át formába. (Pl. pástétomforma vagy őzgerinc.) Tegyél bele folpackot vagy vékonyan kend ki, hogy könnyebb legyen majd kiborítani.

Addig hagyd a hűtőben, amíg össze nem áll, szeletelhetőre. Utána vedd ki, szeld fel. Érdemes pár napig jól szellőző edényben tartani, így érik össze igazán. (Kérdés, kibírható-e addig?)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!