Csokis hűtős
Jamie Oliver után, szabadon
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg diétás kétszersült
- 10 dkg pekándió (vagy mogyoró, vagy mandula, vagy diákcsemege)
- 10 dkg pisztácia (vagy a diákcsemege elég gazdag önmagában is)
- 10 maraschino cseresznye (ez birsalmasajttal helyettesíthető)
- 2 habcsók vagy habkarika, darabokra törve
- 15 dkg vaj
- 1 ek juharszirup (vagy sima cukorszirup, enyhén pirított cukorból)
- 20 dkg finom csokoládé
- kakaópor
Elkészítése:
Egy nagy tálban törd apró darabokra a kétszersültet. Szórd bele a magokat, cseresznyét, és egy kevés habkarika-darabkát.
A kakaópor kivételével az összes többi hozzávalót keverd hozzá (fantáziadús szárnyalás külön előny! Aszalt gyümölcsök, mazsola, kókuszreszelék bármi jöhet, – és gőz fölött olvaszd össze az egészet.
Jól keverd össze a masszát, és öntsd át formába. (Pl. pástétomforma vagy őzgerinc.) Tegyél bele folpackot vagy vékonyan kend ki, hogy könnyebb legyen majd kiborítani.
Addig hagyd a hűtőben, amíg össze nem áll, szeletelhetőre. Utána vedd ki, szeld fel. Érdemes pár napig jól szellőző edényben tartani, így érik össze igazán. (Kérdés, kibírható-e addig?)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: