Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Hóemberkék

Hóemberkék

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált keksz,
  • 10 dkg vaj,
  • 20 dkg porcukor,
  • 2 evőkanál kakaópor,
  • 1 mokkáskanálnyi rumaroma,
  • kókuszreszelék,
  • tej,
  • esetleg lekvár.

A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, és a szobahőmérsékletű vajjal. A tejből annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Lehet lekvárral is ízesíteni. Egy keveset félre teszünk belőle mert abba a végén kakaóport teszünk, abból lesz a kalapja. Ha valaki szereti jó kókuszosan, akkor kevés darált keksz helyett tehet a tésztába is kókuszreszeléket. Nedves kézzel golyókat készítünk belőle és egyenként megforgatjuk őket a kókuszban. Összeállítjuk a hóemberkéket, egy kicsit összenyomkodjuk a 3 részt, hogy szét ne jöjjenek.

Az orra zizi, a szeme felaprított mazsola, a kabát gombok pedig francia drazsé.

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!