Hóemberkék
Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz,
- 10 dkg vaj,
- 20 dkg porcukor,
- 2 evőkanál kakaópor,
- 1 mokkáskanálnyi rumaroma,
- kókuszreszelék,
- tej,
- esetleg lekvár.
A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, és a szobahőmérsékletű vajjal. A tejből annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Lehet lekvárral is ízesíteni. Egy keveset félre teszünk belőle mert abba a végén kakaóport teszünk, abból lesz a kalapja. Ha valaki szereti jó kókuszosan, akkor kevés darált keksz helyett tehet a tésztába is kókuszreszeléket. Nedves kézzel golyókat készítünk belőle és egyenként megforgatjuk őket a kókuszban. Összeállítjuk a hóemberkéket, egy kicsit összenyomkodjuk a 3 részt, hogy szét ne jöjjenek.
Az orra zizi, a szeme felaprított mazsola, a kabát gombok pedig francia drazsé.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: