Házi gumicukor, cukor nélkül
Hozzávalók:
- 60 dkg mirelit málna
- 20 dkg méz
- 4 dkg zselatin
A formák kikenéséhez
- kevés semleges ízű olaj
Elkészítése:
A málnát összepürésítjük, majd átszűrjük, hogy 3 dl magnélküli, friss málnalevet kapjunk. 1 dl málnalét és a zselatint kézi habverővel elkeverjük egy kis edényben, aztán hozzáadjuk a többi málnalevet és a mézet. Ezután a keveréket takaréklángon addig kevergetjük, amíg a zselatin tökéletesen feloldódik. Vigyázat, nem szabad felforralni! Kenőecset segítségével vékonyan kiolajozunk néhány szilikonos jégkocka-tartót és elosztjuk benne a mézes-zselatinos málnalevet. A formákat hűtőbe rakjuk, és ha 2-3 óra múlva megdermedt bennük a málnás keverék, készen vagyunk: a jégkocka-tartókból óvatosan kipottyantjuk a házi gumicukrokat.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: