Házi csokoládé

Házi csokoládé

Hozzávalók:

Elkészítése:

A porcukrot a tojással és a rummal kikeverjük. A porokat előkészítjük, összekeverjük. Egy nagy tálcát alufóliával kibélelünk, majd kivajazzuk. Lángelosztón melegítjük a tojásos-rumos porcukrot. Vigyázzunk, hogy fel ne forrjon. Állandóan keverni kell, hogy le ne égjen. Fokozatosan felolvasztjuk benne a vajat. Belekeverjük a mazsolát. Beleszitáljuk a kakaót, főzzük (de nem forraljuk), amíg a kakaó felolvad. Mielőtt még felforrna, takarékra vesszük a lángot, belekeverjük a masszába a porokat. Kiborítjuk a tálcára, fakanállal szétterítjük, vizes evőkanállal simítva és ütögetve egyengetjük, tömörítjük, végül elsimítjuk. Ha kihűlt, kiborítjuk a tálcából, lehúzzuk róla az alufóliát. Végül felszeleteljük.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »