Habrúd
Hozzávalók:
- 3 db tojásfehérje,
- 27 dkg kristálycukor,
- olvasztott csokoládé,
- kevés darált dió vagy darált mogyoró
Elkészítése:
18 dkg cukrot annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, sűrűre főzünk. (Pl. úgy mint a habos linzernél) Közben a tojásfehérjéket 9 dkg cukorral kemény habbá verjük és csurgatva hozzáadjuk a főzött cukrot. Együtt még tovább verjük a habot, míg egy kicsikét nem hűl. Nyomózsákba tesszük és sütőpapírra nyomva tetszés szerint formázzuk. A darált dióval vagy mogyoróval megszórjuk és 90 – 100 fokon szárítjuk, nem sütjük! Addig a szárítjuk amíg a papírtól el nem válik. Ha kihűlt olvasztott csokoládéba márthatjuk.

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: