Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Habrúd

Habrúd

Hozzávalók:

  • 3 db      tojásfehérje,
  • 27 dkg      kristálycukor,
  • olvasztott      csokoládé,
  • kevés      darált dió vagy darált mogyoró

Elkészítése:

18 dkg cukrot annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, sűrűre főzünk. (Pl. úgy mint a habos linzernél) Közben a tojásfehérjéket 9 dkg cukorral kemény habbá verjük és csurgatva hozzáadjuk a főzött cukrot. Együtt még tovább verjük a habot, míg egy kicsikét nem hűl. Nyomózsákba tesszük és sütőpapírra nyomva tetszés szerint formázzuk. A darált dióval vagy mogyoróval megszórjuk és 90 – 100 fokon szárítjuk, nem sütjük! Addig a szárítjuk amíg a papírtól el nem válik. Ha kihűlt olvasztott csokoládéba márthatjuk.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!