Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gyümölcsös omlett

Gyümölcsös omlett

HOZZÁVALÓK:

  • 4 dl tej
  • 6 dkg finomliszt
  • 6 dkg vaj
  • fél citrom héja
  • 4 tojás
  • 8 csapott evőkanál porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg eper vagy málna, illetve
  • 30 dkg meggy
  • kevés cukor
  • rum

ELKÉSZÍTÉSE:

Simára keverünk 4 dl tejet 6 dkg finomliszttel, beledobunk 6 dkg vajat, és kevergetve sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve belereszeljük egy fél citrom sárga héját, majd ha kihűlt, simára keverjük négy tojássárgával meg nyolc csapott evőkanál porcukorral. Végül óvatosan, nehogy összetörjön, hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét, és öt dkg vajon omlettet sütünk belőle. Ajánlatos két adagban sütni, hogy vékonyabb legyen, de kivajazott tepsibe is simíthatjuk, úgy sütjük meg a sütőben. Közben 25 dkg epret vagy málnát, illetve 30 dkg kimagozott meggyet egy kevés cukorral megpárolunk és ezzel töltjük az omlettet. Félbehajtva csúsztatjuk tálra, és a tetejét porcukorral hintjük meg. Ha tepsiben sütöttük, úgy nagy kockákra vágjuk, megtöltjük és átlósan hajtjuk félbe. (Kínálhatjuk lángolva is a gyümölcsös omlettet, igaz, kissé több munkánk van vele: a tűzálló tálra fektetett omletteket a forró sütőben jól megmelegítjük, majd rummal meglocsoljuk, és meggyújtjuk.

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!