Gyümölcsös omlett
HOZZÁVALÓK:
- 4 dl tej
- 6 dkg finomliszt
- 6 dkg vaj
- fél citrom héja
- 4 tojás
- 8 csapott evőkanál porcukor
- 5 dkg vaj
- 25 dkg eper vagy málna, illetve
- 30 dkg meggy
- kevés cukor
- rum
ELKÉSZÍTÉSE:
Simára keverünk 4 dl tejet 6 dkg finomliszttel, beledobunk 6 dkg vajat, és kevergetve sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve belereszeljük egy fél citrom sárga héját, majd ha kihűlt, simára keverjük négy tojássárgával meg nyolc csapott evőkanál porcukorral. Végül óvatosan, nehogy összetörjön, hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét, és öt dkg vajon omlettet sütünk belőle. Ajánlatos két adagban sütni, hogy vékonyabb legyen, de kivajazott tepsibe is simíthatjuk, úgy sütjük meg a sütőben. Közben 25 dkg epret vagy málnát, illetve 30 dkg kimagozott meggyet egy kevés cukorral megpárolunk és ezzel töltjük az omlettet. Félbehajtva csúsztatjuk tálra, és a tetejét porcukorral hintjük meg. Ha tepsiben sütöttük, úgy nagy kockákra vágjuk, megtöltjük és átlósan hajtjuk félbe. (Kínálhatjuk lángolva is a gyümölcsös omlettet, igaz, kissé több munkánk van vele: a tűzálló tálra fektetett omletteket a forró sütőben jól megmelegítjük, majd rummal meglocsoljuk, és meggyújtjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: