Gyümölcsös-joghurtos desszert
Ha szeretnél egy gyümölcsös rágcsálnivalót, imádni fogod ezt az egyszerű reggeli finomságot. Kombináld a ropogós zabot és a magvakat friss bogyós gyümölcsökkel és natúr joghurttal. Ez a variáció jóval egészségesebb, mint a bolti változat, ami gyakran tele van cukorral. Fogyasztása ajánlott reggelire, vagy ebéd után desszertként. Kiváló vegetáriánusok, valamint tojás- és szójamentes étrended követők számára.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1,5 dkg kókuszreszelék
- 2 evőkanál makadámdió felaprítva
- 2 evőkanál kesudió felaprítva
- 1 evőkanál tökmag
- 5 dkg zab
- ½ tk őrölt fahéj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál almalé
- 6 dkg friss áfonya
- 6 dkg friss málna
- 7,5 dkg szeletelt eper
- 15 dkg natúr joghurt
Elkészítése:
Helyezd a kókuszt, a dióféléket, a magvakat és a zabot egy tálba, majd szórd meg őket az őrölt fahéjjal. Öntsd hozzá az olajat és az almalevet, és keverd össze. Melegítsd fel egy serpenyőben a zabos keveréket. Pirítsd alacsony lángon 5 percig, kevergesd gyakran, amíg aranybarna nem lesz. Hagyd hűlni. Keverd össze a bogyós gyümölcsöket egy kis tálban. Oszd el a gyümölcskeveréket 4 pohárba vagy edénybe, és a tetejére rakj mindegyiknek egy kanálnyi joghurtot. Oszd négyfelé a zabos keveréket, majd tálald. Gaál Zita
Előkészítés: 10 perc Főzési idő: 5 perc
Tápanyagtartalom adagonként:
Kalória: 243 kcal Fehérje: 7 g Szénhidrát: 15.5 g (ebből cukor: 6.7 g) Zsír: 17 g (telített zsírsavak: 4.4 g)

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: