Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gyümölcsös-joghurtos desszert Ch

Gyümölcsös-joghurtos desszert

Ha szeretnél egy gyümölcsös rágcsálnivalót, imádni fogod ezt az egyszerű reggeli finomságot. Kombináld a ropogós zabot és a magvakat friss bogyós gyümölcsökkel és natúr joghurttal. Ez a variáció jóval egészségesebb, mint a bolti változat, ami gyakran tele van cukorral. Fogyasztása ajánlott reggelire, vagy ebéd után desszertként. Kiváló vegetáriánusok, valamint tojás- és szójamentes étrended követők számára.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1,5 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál makadámdió felaprítva
  • 2 evőkanál kesudió felaprítva
  • 1 evőkanál tökmag
  • 5 dkg zab
  • ½ tk őrölt fahéj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál almalé
  • 6 dkg friss áfonya
  • 6 dkg friss málna
  • 7,5 dkg szeletelt eper
  • 15 dkg natúr joghurt

Elkészítése:

Helyezd a kókuszt, a dióféléket, a magvakat és a zabot egy tálba, majd szórd meg őket az őrölt fahéjjal. Öntsd hozzá az olajat és az almalevet, és keverd össze. Melegítsd fel egy serpenyőben a zabos keveréket. Pirítsd alacsony lángon 5 percig, kevergesd gyakran, amíg aranybarna nem lesz. Hagyd hűlni. Keverd össze a bogyós gyümölcsöket egy kis tálban. Oszd el a gyümölcskeveréket 4 pohárba vagy edénybe, és a tetejére rakj mindegyiknek egy kanálnyi joghurtot. Oszd négyfelé a zabos keveréket, majd tálald. Gaál Zita

Előkészítés: 10 perc                                                               Főzési idő: 5 perc

Tápanyagtartalom adagonként:

Kalória: 243 kcal   Fehérje: 7 g        Szénhidrát: 15.5 g (ebből cukor: 6.7 g)       Zsír: 17 g (telített zsírsavak: 4.4 g)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!