Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gyümölcs pizza

Gyümölcs pizza

Hozzávalók:

Vajas kosár:

  • 1 csésze fehér tortalap morzsa
  • 1 csésze tort apró csokoládé
  • 1/4 kávéskanál fahéj
  • 60 ml olvasztott vaj

Töltelék:

  • 1 evőkanál zselatin
  • 60 ml narancslé
  • 12 dkg krémsajt
  • 2,5 dl tejszín
  • 6 dkg porcukor
  • 1/2 kávéskanál vaníliaaroma
  • 1 kávéskanál reszelt narancshéj

Teteje:

  • 1 csésze földieper, szeletelve
  • 18 dkg őszibarack, szeletelve
  • 1 csésze kiwi szeletelve
  • 15 dkg szőlő, félbevágva
  • 1,25 dl almazselé

Elkészítése:

Vajas kosár:

Összekeverjük a hozzávalókat, 22 cm-es tortaformába tesszük. 180 fokos előmelegített sütőben 5 percig sütjük.

Töltelék:

A zselatint megpuhítjuk a narancslében, majd egy lábasban felmelegítjük a narancslét és feloldjuk benne a zselatint. A krémsajtot jól kikeverjük, hozzáadjuk a narancsléhez. Felverjük a krémet, hozzáadjuk a cukrot, vanília aromát, narancshéjat. Beleöntjük a vajas kosárba és 3 órára a hűtőbe rakjuk.

Teteje:

A gyümölcsöket a lehűtött töltelékre rakjuk. Felmelegítjük a zselét, rákenjük a gyümölcsre. Tálalás előtt 1 óráig hűtőben tartjuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!