Gyümölcs pizza
Hozzávalók:
Vajas kosár:
- 1 csésze fehér tortalap morzsa
- 1 csésze tort apró csokoládé
- 1/4 kávéskanál fahéj
- 60 ml olvasztott vaj
Töltelék:
- 1 evőkanál zselatin
- 60 ml narancslé
- 12 dkg krémsajt
- 2,5 dl tejszín
- 6 dkg porcukor
- 1/2 kávéskanál vaníliaaroma
- 1 kávéskanál reszelt narancshéj
Teteje:
- 1 csésze földieper, szeletelve
- 18 dkg őszibarack, szeletelve
- 1 csésze kiwi szeletelve
- 15 dkg szőlő, félbevágva
- 1,25 dl almazselé
Elkészítése:
Vajas kosár:
Összekeverjük a hozzávalókat, 22 cm-es tortaformába tesszük. 180 fokos előmelegített sütőben 5 percig sütjük.
Töltelék:
A zselatint megpuhítjuk a narancslében, majd egy lábasban felmelegítjük a narancslét és feloldjuk benne a zselatint. A krémsajtot jól kikeverjük, hozzáadjuk a narancsléhez. Felverjük a krémet, hozzáadjuk a cukrot, vanília aromát, narancshéjat. Beleöntjük a vajas kosárba és 3 órára a hűtőbe rakjuk.
Teteje:
A gyümölcsöket a lehűtött töltelékre rakjuk. Felmelegítjük a zselét, rákenjük a gyümölcsre. Tálalás előtt 1 óráig hűtőben tartjuk.

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: