Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Grillezett kalács nektarinnal

Grillezett kalács nektarinnal

Nemcsak húsokat süthetünk parázson, és nemcsak a zöldségek kapnak különleges ízeket a szabadtéri sütéstől. Édességek, desszertek is készülhetnek a „rácson”, vagy akár nyársra húzva is.

Hozzávalók: 

  • 1 kalács,
  • 4 dkg margarin,
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj,
  • 3 evőkanál cukor,
  • 4 szelet kalács (1 cm vastagra vágva),
  • 2 érett nektarin.

Elkészítése:

A margarint a fahéjjal és 1 evőkanál cukorral habosra keverjük, ezzel a kalácsszeleteket mindkét oldalunkon megkenjük. A nektarinokat megmossuk, kettévágjuk, magjaikat kiszedjük, és minden darabot kettévágunk. A szeleteket a maradék cukorral megszórjuk, és a kalácsszeletekkel együtt oldalanként 2-3 percig grillezzük. A szeleteket tányérokra tesszük, a nektarin darabokat a tetejükre rendezzük, és rögtön kínáljuk.

Tipp:

Különlegesen finom lesz, ha tejszínhabot nyomunk a szeletek tetejére, vagy 1-1 gombóc vaníliaízű fagylaltot teszünk rá.

Fortély:

Nem törik el a kalács szeleteléskor, ha szikkadt darabokkal készítjük.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!