Görögdinnye mézzel, joghurttal
HOZZÁVALÓK:
- 4 evőkanál natúr (zöld) pisztácia
- 1 kg görögdinnyehús
- 5 dl kaukázusi kefir
- 4 evőkanál méz
ELKÉSZÍTÉS
A pisztáciát durvára daraboljuk, és tapadásmentes serpenyőben néhány perc alatt zsiradék nélkül megpörköljük. A dinnye húsát nagy kockákra vágjuk. Összekeverjük a mézet meg a joghurtot, és a hideg tálkákba adagolt dinnyekockákra csorgatjuk, majd a tetejét megszórjuk a pisztáciával.
Jó tudni
Natúr pisztáciát vásároljunk, ne sózottat, szedjük le a külső héját, majd áztassuk néhány percre forró vízbe. Szűrjük le, és mint a manduláról, hántsuk le a belső héját is. A zöld színű magokat pörkölés előtt hagyjuk teljesen megszáradni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: