Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Görögdinnye mézzel, joghurttal

Görögdinnye mézzel, joghurttal

HOZZÁVALÓK:

  • 4 evőkanál natúr (zöld) pisztácia
  • 1 kg görögdinnyehús
  • 5 dl kaukázusi kefir
  • 4 evőkanál méz

ELKÉSZÍTÉS

A pisztáciát durvára daraboljuk, és tapadásmentes serpenyőben néhány perc alatt zsiradék nélkül megpörköljük. A dinnye húsát nagy kockákra vágjuk. Összekeverjük a mézet meg a joghurtot, és a hideg tálkákba adagolt dinnyekockákra csorgatjuk, majd a tetejét megszórjuk a pisztáciával.

Jó tudni

Natúr pisztáciát vásároljunk, ne sózottat, szedjük le a külső héját, majd áztassuk néhány percre forró vízbe. Szűrjük le, és mint a manduláról, hántsuk le a belső héját is. A zöld színű magokat pörkölés előtt hagyjuk teljesen megszáradni.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!