Fordított almás
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 26 dkg porcukor
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl langyos víz
- 26 dkg félgrízes liszt
- 1 sütőpor
- 1,5 dl olaj,
- kristálycukor,
- 16 – 20 alma,
- dió,
- tejszín vagy csoki
Elkészítése:
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, fokozatosan hozzáadjuk az olajat, vizet, lisztben elkevert sütőport és végül a felvert habot. Egy közepes tepsibe olajat öntünk, és az egész tepsit megszórjuk kristálycukorral (annyira, hogy átnedvesedjen az olajtól). Erre rárakjuk a meghámozott, félbevágott almákat, és 15 percre betesszük a sütőbe. Az elősütött almákra ráöntjük a tésztát, és készre sütjük. Kifordítjuk, megszórjuk vagdalt dióval.
Megjegyzés:
Én csokis öntettel szoktam meglocsolni. Olyan puha, hogy sütis lapáttal szelheted. Vigh Judit
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: