Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Fűszeres dió(k)

FŰSZERES DIÓ I.

Hozzávalók:

  • 1 kávéskanál koriandermag
  • ½ evőkanál olívaolaj
  • 15 dkg dióbél
  • ¼ kávéskanál cayenne bors
  • ½ kávéskanál cukor
  • ¼ kávéskanál só

Elkészítése:

A koriandermagot mozsárban megtöröm, és félreteszem. Egy közepes méretű serpenyőben mérsékelt tűzön megmelegítem az olívaolajat, majd hozzáteszem a diót. Pár percig kevergetem, hogy illatos legyen. A dióhoz hozzákeverem a megtört koriandermagot, a cayenne borsot, a cukrot és a sót, aztán ha a fűszerek már szépen eloszlottak a dión, leveszem a serpenyőt a tűzről. A fűszeres diót melegen tálalom. Tóth András Mihály

 

FŰSZERES DIÓ II.

Hozzávalók:

  • 1 kávéskanál koriandermag
  • ¼ kávéskanál cayenne bors
  • ½ kávéskanál cukor
  • ¼ kávéskanál só
  • 1 tojásfehérje
  • 15 dkg dióbél

Elkészítése:

Előmelegítem a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt terítek egy nagy tepsibe. A koriandermagot mozsárban megtöröm, aztán összekeverem a cayenne borssal, a cukorral és a sóval. A diót beleszórom egy tálba. Egy másik tálban kézi habverővel enyhén habosra verem a tojásfehérjét, aztán ráöntöm a dióra. Jól összeforgatom, hogy a fehérje mindegyik diódarabot bevonja. A tojásfehérjével bevont diókat kiteszem egymás mellé a tepsire, és rájuk hintem a fűszerkeveréket. A fűszeres diót 5-8 perc alatt illatosra és ropogósra sütöm a meleg sütőben. Tóth András Mihály

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!