FŰSZERES DIÓ I.
Hozzávalók:
- 1 kávéskanál koriandermag
- ½ evőkanál olívaolaj
- 15 dkg dióbél
- ¼ kávéskanál cayenne bors
- ½ kávéskanál cukor
- ¼ kávéskanál só
Elkészítése:
A koriandermagot mozsárban megtöröm, és félreteszem. Egy közepes méretű serpenyőben mérsékelt tűzön megmelegítem az olívaolajat, majd hozzáteszem a diót. Pár percig kevergetem, hogy illatos legyen. A dióhoz hozzákeverem a megtört koriandermagot, a cayenne borsot, a cukrot és a sót, aztán ha a fűszerek már szépen eloszlottak a dión, leveszem a serpenyőt a tűzről. A fűszeres diót melegen tálalom. Tóth András Mihály
FŰSZERES DIÓ II.
Hozzávalók:
- 1 kávéskanál koriandermag
- ¼ kávéskanál cayenne bors
- ½ kávéskanál cukor
- ¼ kávéskanál só
- 1 tojásfehérje
- 15 dkg dióbél
Elkészítése:
Előmelegítem a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt terítek egy nagy tepsibe. A koriandermagot mozsárban megtöröm, aztán összekeverem a cayenne borssal, a cukorral és a sóval. A diót beleszórom egy tálba. Egy másik tálban kézi habverővel enyhén habosra verem a tojásfehérjét, aztán ráöntöm a dióra. Jól összeforgatom, hogy a fehérje mindegyik diódarabot bevonja. A tojásfehérjével bevont diókat kiteszem egymás mellé a tepsire, és rájuk hintem a fűszerkeveréket. A fűszeres diót 5-8 perc alatt illatosra és ropogósra sütöm a meleg sütőben. Tóth András Mihály
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: