Limoncellós tiramisu
A klasszikus olasz édesség frissítő hatású változata.
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 2 dl keményre felvert habtejszín
- 3 citrom leve és reszelt héja
- 1,5 dl limoncello likőr
- 1 dl víz
- 10-15 dkg porcukor
- babapiskóta
Elkészítés:
Reszeld le a citromok héját, levüket pedig facsard ki. Forrald össze a vizet, a likőrt és 2 evőkanál cukrot. Öntsd bele a fele adag citromlevet, és tedd félre kihűlni. A mascarponekrémet keverd össze a porcukorral, a citromok megmaradt levével és lereszelt héjával, majd forgasd bele a habtejszínt. Hempergesd meg a babapiskótát a citromos-limoncellós lében, majd fektesd őket szorosan egymás mellé egy jénai tálba. Kanalazd rá a mascarponekrém felét, majd tegyél erre egy újabb sor áztatott babapiskótát. A tetejét fedd be a megmaradt krémmel. Tálalásig tartsd hűtőben.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: