Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Lángoló őszibarack

Lángoló őszibarack

HOZZÁVALÓK:

  • 4 magvaváló őszibarack
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • ½ citrom leve
  • ½ dl rum

ELKÉSZÍTÉSE:

Négy személyre meghámozunk, félbevágunk és kimagvalunk négy szép, magvaváló őszibarackot. Felolvasztunk öt dkg vajat, hozzáadunk öt dkg cukrot, egy fél citrom levét, és ha a cukor elolvadt, egymás mellé belerakjuk a fél barackokat. Lassú tűzön, a gyümölcsöt időnként megforgatva addig pároljuk, míg a cukor sárgulni nem kezd. Ekkor a tűzről levéve, azonnal megöntözzük fél dl rummal, meggyújtjuk, lángolva tesszük az asztalra. Lehetőleg alutef serpenyőben készítsük, mert a tűzálló üveg is elpattanhat a lángtól! Gyorsan kell dolgozni vele, nehogy tálaláskor a barack lehűljön, mert akkor nem gyullad meg. Nagyon mutatós és kitűnő zamatú édesség.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!