Lángoló őszibarack
HOZZÁVALÓK:
- 4 magvaváló őszibarack
- 5 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- ½ citrom leve
- ½ dl rum
ELKÉSZÍTÉSE:
Négy személyre meghámozunk, félbevágunk és kimagvalunk négy szép, magvaváló őszibarackot. Felolvasztunk öt dkg vajat, hozzáadunk öt dkg cukrot, egy fél citrom levét, és ha a cukor elolvadt, egymás mellé belerakjuk a fél barackokat. Lassú tűzön, a gyümölcsöt időnként megforgatva addig pároljuk, míg a cukor sárgulni nem kezd. Ekkor a tűzről levéve, azonnal megöntözzük fél dl rummal, meggyújtjuk, lángolva tesszük az asztalra. Lehetőleg alutef serpenyőben készítsük, mert a tűzálló üveg is elpattanhat a lángtól! Gyorsan kell dolgozni vele, nehogy tálaláskor a barack lehűljön, mert akkor nem gyullad meg. Nagyon mutatós és kitűnő zamatú édesség.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: