Kürtőskalács
Tipikus, hagyományos erdélyi édesség. Kúpos sütőfán sütik, hogy a parázs felett forgatva ráolvadjon a cukor. Néhány helyen darált dióbelet is szórnak rá.
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 2 tojás
- 4 tojássárgája
- 12 kanál porcukor
- pici élesztő
- csapott kávéskanál só
- 1/2 dl tej
- 12 kanál olvasztott vaj.
Elkészítése:
A liszthez hozzáadunk 2 egész tojást, 4 tojássárgáját, 12 kanál olvasztott vajat, 12 kanál porcukrot, 2 dkg cukorral feloldott élesztőt, 1 lecsapott kávéskanál sót, 1/2 l tejet. A tésztát jól kidolgozzuk és kelni hagyjuk. Amikor felig megkelt, szeleteket vágunk, kisujjnyi vastagságúra sodorjuk és az előre elkészített sütőfára gömbölyűen rácsavarjuk. A parázs felett forgatjuk, miközben porcukorral megszórjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: