Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Kürtőskalács 3

Kürtőskalács

Tipikus, hagyományos erdélyi édesség. Kúpos sütőfán sütik, hogy a parázs felett forgatva ráolvadjon a cukor. Néhány helyen darált dióbelet is szórnak rá.

Hozzávalók:

  •          1 kg liszt
  •          2 tojás
  •          4 tojássárgája
  •          12 kanál porcukor
  •          pici élesztő
  •          csapott kávéskanál só
  •          1/2 dl tej
  •          12 kanál olvasztott vaj.

Elkészítése:

A liszthez hozzáadunk 2 egész tojást, 4 tojássárgáját, 12 kanál olvasztott vajat, 12 kanál porcukrot, 2 dkg cukorral feloldott élesztőt, 1 lecsapott kávéskanál sót, 1/2 l tejet. A tésztát jól kidolgozzuk és kelni hagyjuk. Amikor felig megkelt, szeleteket vágunk, kisujjnyi vastagságúra sodorjuk és az előre elkészített sütőfára gömbölyűen rácsavarjuk. A parázs felett forgatjuk, miközben porcukorral megszórjuk.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!