Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Karamellás pattogatott kukorica

Karamellás pattogatott kukorica

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 liter pattogatott kukorica
  • olaj

ELKÉSZÍTÉSE:

Megpirítunk 20 dkg kristálycukrot, és kis lángon hagyva az edényt, apránként úgy forgatunk meg benne két liter pattogatott kukoricát, hogy épp csak vékonyan bevonja a szemeket a karamella, és azonnal kiolajozott tányérra szedjük. A forró cukortól csomókba ragadnak össze a kukoricaszemek, ha ezek kihűltek, nagy diónyi darabokra tördeljük. Az a készítésének titka, hogy gyorsan dolgozzunk vele, mert különben a karamella megkeményszik vagy megbarnul. Nagyon olcsó, finom édesség.

 

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!