HOZZÁVALÓK:
ELKÉSZÍTÉSE:
Barnára pirítunk 20 dkg cukrot, két dl tejjel felengedve addig forraljuk, míg fel nem oldódik. Simára keverünk két tojássárgát egy evőkanál cukorral, egy kiskanál liszttel, meg egy csomag vaníliás cukorral, és két dl tejjel meg a karamellás tejjel felengedve, gőz fölött sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. Ekkor közékeverjük két dl kemény habbá vert tejszín felét. Egy nagy üvegtálba – vagy adagonként talpas poharakba – öntjük a krém felét, sűrűn kirakjuk levétől alaposan lecsepegtetett körtebefőttel, és ráöntjük a maradék krémet is. A maradék tejszínhabbal díszítjük. Jól behűtve kínáljuk. (Készíthetjük karamell ízű pudingporból is, akkor a használati utasításnak megfelelően készítjük e1 a pudingot, úgy gazdagítjuk a tejszínhabbal.) Egy üveg körtebefőtt kell hozzá.