Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Karamella

Karamella

Hozzávalók:

  • fél      liter tejszín
  • 25      dkg kristálycukor
  • 5      dkg porcukor
  • 1      tasak vaníliás cukor
  • 1      evőkanál olaj.

Elkészítése:

A tejszínt a kristálycukorral addig főzzük, amíg sűrűn folyós, világosbarna nem lesz. Ekkor a tűzről levéve a porcukrot meg a vaníliás cukrot belekeverjük. Egy sütőlemezt alufóliával kibélelünk, olajjal megkenjük, és a karamellát másfél centi vastagon rásimítjuk. Amikor keményedni kezd, kockacukor nagyságú darabokra vágjuk, és ha teljesen megszikkadt, celofánba csomagoljuk.

Kb. 35 darabot kapunk belőle.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!