Kandírozott narancshéj csokoládéba mártva
Hozzávalók:
- 6 nagyobb, vastaghéjú narancs
- cukor
- jó minőségű étcsokoládé
Elkészítése:
Habár elkészítése hosszadalmasnak tűnhet, igazából elég kevés dolgod lesz vele. Először is alaposan mosd le és dörzsöld át a narancsokat. Töröld szárazra, és hámozd meg őket, majd távolítsd el a héjak belső feléről a fehér részt.
Ezután darabold fel a narancshéjákat a kívánt formára. Készíthetsz belőle hosszúkás csíkokat vagy háromszögeket is. Tedd őket egy lábasba, és öntsd fel hideg vízzel, majd 2-3 napon át cseréld rajtuk a vizet reggel és este is. Az áztatásnak köszönhetően elveszti a narancs a kesernyés ízét.
Mikor kiáztak, forrald fel a vizet a narancshéjakkal, és főzd 5-6 percig. Ha kész, öblítsd le hideg vízzel. Mérd meg a narancshéj súlyát, és ennél nagyjából 10 dkg cukorral többet tegyél egy lábasba, önts hozzá 1,5 liter vizet, és kezdd el forralni. Ha már kellően felforrt a cukros szirup, tedd bele a narancshéjakat, és addig főzd közepes hőfokon folyamatosan kevergetve, míg áttetszővé nem válnak. Ha a héjak még nem érték el a megfelelő állagot, pótold a vizet, és forrald tovább.
Az elkészült, immár kandírozott héjakat szedd ki a szirupból, és tedd ki sütőpapírra, hogy kihűljenek és lecsepegjenek. Közben olvaszd meg vízgőz felett a csokoládét, és mártsd meg benne félig a narancshéjakat, majd tedd félre, míg megdermed rajta a csoki.
Akár karácsonyra is remek ajándék lehet!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: