Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Kandírozott narancshéj csokoládéba mártva

Kandírozott narancshéj csokoládéba mártva

Hozzávalók:

  • 6 nagyobb, vastaghéjú narancs
  • cukor
  • jó minőségű étcsokoládé

Elkészítése:

Habár elkészítése hosszadalmasnak tűnhet, igazából elég kevés dolgod lesz vele. Először is alaposan mosd le és dörzsöld át a narancsokat. Töröld szárazra, és hámozd meg őket, majd távolítsd el a héjak belső feléről a fehér részt.

Ezután darabold fel a narancshéjákat a kívánt formára. Készíthetsz belőle hosszúkás csíkokat vagy háromszögeket is. Tedd őket egy lábasba, és öntsd fel hideg vízzel, majd 2-3 napon át cseréld rajtuk a vizet reggel és este is. Az áztatásnak köszönhetően elveszti a narancs a kesernyés ízét.

Mikor kiáztak, forrald fel a vizet a narancshéjakkal, és főzd 5-6 percig. Ha kész, öblítsd le hideg vízzel. Mérd meg a narancshéj súlyát, és ennél nagyjából 10 dkg cukorral többet tegyél egy lábasba, önts hozzá 1,5 liter vizet, és kezdd el forralni. Ha már kellően felforrt a cukros szirup, tedd bele a narancshéjakat, és addig főzd közepes hőfokon folyamatosan kevergetve, míg áttetszővé nem válnak. Ha a héjak még nem érték el a megfelelő állagot, pótold a vizet, és forrald tovább.

Az elkészült, immár kandírozott héjakat szedd ki a szirupból, és tedd ki sütőpapírra, hogy kihűljenek és lecsepegjenek. Közben olvaszd meg vízgőz felett a csokoládét, és mártsd meg benne félig a narancshéjakat, majd tedd félre, míg megdermed rajta a csoki.

Akár karácsonyra is remek ajándék lehet!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!