Narancsos karikák
Hozzávalók:
a tészta:
- 17,5 dkg puha vaj
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- só
- 1 üvegcse citrom aroma
- 30 dkg liszt
a bevonat:
- 17,5 dkg porcukor
- 4-5 evőkanál narancslikőr vagy citromlé
- kandírozott narancsszeletek
Elkészítése:
Tészta:
17,5 dkg puha vajat keverőgéppel a legmagasabb fokozaton kb. fél perc alatt simára keverünk. Apránként 10 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot adunk hozzá és addig keverjük, amíg egyenletes masszát kapunk. 1 tojást belekeverünk (kb. fél percig), sót, 1 üvegcse citrom aromát hozzákeverünk, 30 dkg lisztet átszitálunk, evőkanalanként a középső fokozaton belekeverjük. A tésztát gyúródeszkán gyorsan átgyúrjuk, egy időre hideg helyre tesszük. Szűk fél cm vastagra kinyújtjuk, kerek (kb. 4 cm átmérőjű) fogazott szélű formával kiszúrjuk, kikent sütőlemezre tesszük és az előmelegített sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél: 175-200oC, gázsütőnél 3-4-es fokozat, sütési idő kb. 10-15 perc.
Bevonat:
17,5 dkg porcukrot átszitálunk, 4-5 evőkanál narancslikőrrel vagy citromlével simára keverjük úgy, hogy sűrűn folyós masszát kapjunk. Ezzel a karikákat bevonjuk. Kandírozott narancsszeleteket kis darabkákra vágunk, a süteményt ezzel díszítjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: