Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Narancsos karikák

Narancsos karikák

Hozzávalók:

a tészta:

  • 17,5 dkg puha vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 üvegcse citrom aroma
  • 30 dkg liszt

a bevonat:

  • 17,5 dkg porcukor
  • 4-5 evőkanál narancslikőr vagy citromlé
  • kandírozott narancsszeletek

Elkészítése:

Tészta:

17,5 dkg puha vajat keverőgéppel a legmagasabb fokozaton kb. fél perc alatt simára keverünk. Apránként 10 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot adunk hozzá és addig keverjük, amíg egyenletes masszát kapunk. 1 tojást belekeverünk (kb. fél percig), sót, 1 üvegcse citrom aromát hozzákeverünk, 30 dkg lisztet átszitálunk, evőkanalanként a középső fokozaton belekeverjük. A tésztát gyúródeszkán gyorsan átgyúrjuk, egy időre hideg helyre tesszük. Szűk fél cm vastagra kinyújtjuk, kerek (kb. 4 cm átmérőjű) fogazott szélű formával kiszúrjuk, kikent sütőlemezre tesszük és az előmelegített sütőbe helyezzük.

Villanysütőnél: 175-200oC, gázsütőnél 3-4-es fokozat, sütési idő kb. 10-15 perc.

Bevonat:

17,5 dkg porcukrot átszitálunk, 4-5 evőkanál narancslikőrrel vagy citromlével simára keverjük úgy, hogy sűrűn folyós masszát kapjunk. Ezzel a karikákat bevonjuk. Kandírozott narancsszeleteket kis darabkákra vágunk, a süteményt ezzel díszítjük.

 

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!