Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Narancslapok

Narancslapok

HOZZÁVALÓK:

  • 2 tojás
  • 7 dkg porcukor
  • 15 dkg dió
  • 2 narancs
  • vaj vagy margarin
  • keserűcsokoládé

ELKÉSZÍTÉSE:

Simára keverünk (nem verjük!) két tojásfehérjét hét dkg porcukorral, hozzáadunk 15 dkg apróra vágott (nem darált!) dió meg apróra vágva két narancs vékonyan lehámozott, csak sárga héját. Vajjal vagy margarinnal alaposan megkenjük egy sütőlemez hátlapját, és erre kiskanállal halmokat rakunk a tésztából. A sütőben aranyszínűre sütjük. Késsel óvatosan lefejtjük, ha megsültek. Kitűnő, sokáig elálló sütemény. (Még gazdagabb, ha egyik felét keserűcsokoládé-mázba mártjuk, és megszárítjuk.)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!