Hozzávalók:
Elkészítése:
21 dkg cukrot narancson ledörzsölünk és egy mély tálba tesszük. 6 darab narancsot keresztbe kettévágunk, és húsát óvatosan elválasztjuk a héjától, hogy ki ne lyukadjon. A narancsokat és 2 citrom levét a cukorra nyomjuk, 1/4 liter vizet öntünk még rá és a tűzhely szélén egészen föl hagyjuk olvadni, nem szükséges, hogy fölforrjon csak jó meleg legyen. 8 lap zselatint 2 dl vízben föloldunk és hozzá szűrve, jól elvegyítjük. Egy széket a másikra fordítva teszünk, hogy a négy lába fölfelé álljon, és egy szalvétát kötünk mind a négy végén a lábakhoz, alája egy tiszta edényt állítunk és a meleg narancsléből mindig csak egy merítő kanállal öntünk a szalvétába, hogy lassan lecsepegve szép átlátszó legyen. A narancshéjakat ezalatt hideg vízben áztatjuk legalább 2 óra hosszat, és ha már minden lé lecsepegett, elővesszük a héjakat, kiszedve, szitára rakjuk, tiszta ruhával kitöröljük és tálcára rakva felét megtöltjük a sárga lével, a többi lébe pár csepp cochenille festéket téve a megmaradt héjakba öntjük és hideg helyre tesszük megkocsonyásodni. Használat előtt mindegyiket ketté vágjuk és tálcára úgy rakjuk, hogy egy világos és sötétebb legyen egymás mellett. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914