Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Mozart golyók 3

Mozart golyók

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált dió,
  • 20 dkg porcukor,
  • 20 dkg reszelt étcsokoládé, vagy 2 ek kakaópor,
  • 1 ek baracklekvár,
  • 2 ek rum,
  • 1 tojásfehérje,
  • kristálycukor vagy csokoládé dara,
  • meggybefőtt vagy rumos meggy
  • mignonpapír

Elkészítése:

A diót, a cukrot, a csokoládét, a lekvárt, a rumot és a tojásfehérjét alaposan összedolgozzuk. (én gyúrni szoktam) Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet igazítunk, kristálycukorba, vagy csokoládé darába hempergetjük, mignonpapírba helyezve levegős helyen szikkadni hagyjuk.

Előre el lehet készíteni, jót tesz neki, ha áll! Én dupla mennyiségből csinálom, mert annyira fogy. És kicsi több rumot teszek bele, ami persze attól is függ, hogy gyerek eszik e belőle.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!