Mousse au Chocolat
Hozzávalók:
- 15 dkg jó minőségű fekete csoki
- fél adag feketekávé
- egy pici tej
- 3 tojás
- két evőkanál cukor
- 3 dl tejszín
- egy zacskó vaníliás cukor
Elkészítése:
A csokit egy kis lábosba törjük, felöntjük az eszpresszóval, és forró vízgőz felett megolvasztjuk. Nem felejtjük közben folyton keverni. Ha felolvadt, levesszük a tűzről, és picit hagyjuk hűlni. A három tojás sárgáját egy evőkanál cukorral robotgéppel nagyon habosra keverünk. A tojássárgájába óvatosan belekeverjük a felolvadt csokit (ha túl meleg a csoki, tönkreteszi a tojást!!!). Felverjük a tejszínt kemény habbá a vaníliás cukorral. A tojások fehérjét is kemény habbá verjük a másik evőkanál cukorral, külön tálba. Először a fehérjét keverjük óvatosan bele a csokis sárgájába. Majd az egészbe keverjük a felvert tejszínhabot is. Óvatosan, nagy, levegős mozdulatokkal kell keverni, hogy a habok ne essenek össze. Most poharakba öntjük (szintén nagyon vigyázva!) a habot, és három órára hűtőbe tesszük. Ebből nyolc pohárnyi lesz, de gyorsan elfogy négy emberrel is! Bernát Klári
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: