Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Mousse au Chocolat

Mousse au Chocolat

Hozzávalók:

  • 15 dkg jó minőségű fekete csoki
  • fél adag feketekávé
  • egy pici tej
  • 3 tojás
  • két evőkanál cukor
  • 3 dl tejszín
  • egy zacskó vaníliás cukor

Elkészítése:

A csokit egy kis lábosba törjük, felöntjük az eszpresszóval, és forró vízgőz felett megolvasztjuk. Nem felejtjük közben folyton keverni. Ha felolvadt, levesszük a tűzről, és picit hagyjuk hűlni. A három tojás sárgáját egy evőkanál cukorral robotgéppel nagyon habosra keverünk. A tojássárgájába óvatosan belekeverjük a felolvadt csokit (ha túl meleg a csoki, tönkreteszi a tojást!!!). Felverjük a tejszínt kemény habbá a vaníliás cukorral. A tojások fehérjét is kemény habbá verjük a másik evőkanál cukorral, külön tálba. Először a fehérjét keverjük óvatosan bele a csokis sárgájába. Majd az egészbe keverjük a felvert tejszínhabot is. Óvatosan, nagy, levegős mozdulatokkal kell keverni, hogy a habok ne essenek össze. Most poharakba öntjük (szintén nagyon vigyázva!) a habot, és három órára hűtőbe tesszük. Ebből nyolc pohárnyi lesz, de gyorsan elfogy négy emberrel is! Bernát Klári

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!