Mézes-bábos karácsonyra
Hozzávalók:
- 1 kg liszt,
- 1/2 kg porcukor,
- 6 tojás,
- 20 dkg méz,
- késhegynyi szódabikarbóna,
- ízlés szerint reszelt citromhéj,
- szegfűszeg,
- fahéj,
- esetleg ánizs.
Elkészítése:
A bábozás előtti nap estéjén célszerű összeállítani a tésztát, s be kell tenni a hűtőszekrénybe (akkor majd nem ragad). A meglisztezett gyúródeszkán a vékonyra kinyújtott tetszés szerint szaggathatók süteményformákkal, vagy vághatók előrajzolt kartonpapírok mentén a különböző figurák. A csillagokra, báránykákra, szívecskékre, házikókra, bábukra, s más sütőformákra díszítésként kerülhet dióbél, mandula, mogyoró, mák, ánizs, cukorhabból nyomott minta.
A sütésnél nagyon kell figyelni, vigyázni, mert a vékony mézes tésztát hamar “megkaphatja” a forró sütő, megéghet. A karácsonyfadísznek szánt, vagy a lakásban dekorációként felakasztandó mézeskéket melegen kell átszúrni vastag tűvel, hogy cérnát lehessen fűzni beléjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: