Mandulás minikuglóf sárgabarack öntettel

Mandulás minikuglóf sárgabarack öntettel

Hozzávalók:

a pudinghoz

a kikenéshez

az öntethez

Elkészítése:

A kézmeleg vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával krémmé keverjük. Hozzáadjuk a sót és a mandula aromát. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és félretesszük. A lisztet, a darált mandulát, a keményítőt és a sütőport átszitáljuk, majd fokozatosan hozzákeverjük a krémhez úgy, hogy a tejfölt és a felvert tojásfehérjét is hozzáadjuk. A pudingformákat vajjal kikenjük, zsemlemorzsával kiszórjuk, majd ¼-éig megtöltjük. Maghasfalú tepsibe annyi forró vizet öntünk, hogy a pudingformák fele magasságáig érjen. 140oC-os sütőben 40 perc alatt készre pároljuk.

Sárgabarack öntet

A sárgabarack lekvárt megmelegítjük, hozzáöntjük a pálinkát, és azonnal tálaljuk. Citromfűvel díszítjük.

Tokaji Furmint, félédes minőségi bor illik hozzá

www.lidl.hu

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »