Mandulás minikuglóf sárgabarack öntettel
Hozzávalók:
a pudinghoz
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 dkg vaníliás cukor
- 3 db tojás
- só
- 1 kk. mandula aroma
- 15 dkg liszt
- 5 dkg darált mandula
- 5 dkg keményítő
- 1 dkg sütőpor
- 1 dl tejföl
a kikenéshez
- 2 dkg vaj
- 5 dkg zsemlemorzsa
az öntethez
- 3 ek. baracklekvár
- 3 cl pálinka
- citromfű
- Tokaji Furmint, félédes minőségi bor
Elkészítése:
A kézmeleg vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával krémmé keverjük. Hozzáadjuk a sót és a mandula aromát. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és félretesszük. A lisztet, a darált mandulát, a keményítőt és a sütőport átszitáljuk, majd fokozatosan hozzákeverjük a krémhez úgy, hogy a tejfölt és a felvert tojásfehérjét is hozzáadjuk. A pudingformákat vajjal kikenjük, zsemlemorzsával kiszórjuk, majd ¼-éig megtöltjük. Maghasfalú tepsibe annyi forró vizet öntünk, hogy a pudingformák fele magasságáig érjen. 140oC-os sütőben 40 perc alatt készre pároljuk.
Sárgabarack öntet
A sárgabarack lekvárt megmelegítjük, hozzáöntjük a pálinkát, és azonnal tálaljuk. Citromfűvel díszítjük.
Tokaji Furmint, félédes minőségi bor illik hozzá
www.lidl.hu
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: