Málnás madártej
Hozzávalók:
- 4 tojás szétválasztva
- 1 liter tej
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál finomliszt
- 50 dkg málna (eper)
Elkészítése:
7 dl tejet felforralni. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy evőkanál cukorral kemény habba verjük. Evőkanállal galuskát szaggatunk belőle a forrásban levő tejbe, és egy percig főzzük. Ekkor a galuskákat óvatosan megfordítjuk, és meg egy percig forraljuk. Szűrőlapáttal szitára szedjük, alá tányért állítunk, hogy a lecsepegő tej ebbe kerüljön. A tojássárgáját a maradék cukorral fehéredésig keverjük, a lisztet és a maradék három deci hideg tejet apránként beledolgozzuk, majd a forró tejet, közben állandóan keverve beleszűrjük. A szita alatt összegyűlt tejet is hozzáadjuk. Gőzfürdőben, habverővel állandóan keverve mártássá sűrítjük, végül a gőzről levéve a vaníliás cukorral ízesítjük. Hideg vízzel teli tálba állítva hagyjuk kihűlni, de közben meg-megkeverjük, hogy a teteje ne borosodjon meg. A málna kétharmadát habverővel a krémbe simára verjük, majd az így kapott krémet mély üvegtálba öntjük. A habgaluskákat a tetejére rakjuk és a maradék málnát rászórjuk.
A málnát eperrel lehet helyettesíteni. Mielőtt belekeverjük a krémbe, turmixojuk össze.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: