Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Málnás madártej

Málnás madártej

Hozzávalók:

  • 4 tojás szétválasztva
  • 1 liter tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 50 dkg málna (eper)

Elkészítése:

7 dl tejet felforralni. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy evőkanál cukorral kemény habba verjük. Evőkanállal galuskát szaggatunk belőle a forrásban levő tejbe, és egy percig főzzük. Ekkor a galuskákat óvatosan megfordítjuk, és meg egy percig forraljuk. Szűrőlapáttal szitára szedjük, alá tányért állítunk, hogy a lecsepegő tej ebbe kerüljön. A tojássárgáját a maradék cukorral fehéredésig keverjük, a lisztet és a maradék három deci hideg tejet apránként beledolgozzuk, majd a forró tejet, közben állandóan keverve beleszűrjük. A szita alatt összegyűlt tejet is hozzáadjuk. Gőzfürdőben, habverővel állandóan keverve mártássá sűrítjük, végül a gőzről levéve a vaníliás cukorral ízesítjük. Hideg vízzel teli tálba állítva hagyjuk kihűlni, de közben meg-megkeverjük, hogy a teteje ne borosodjon meg. A málna kétharmadát habverővel a krémbe simára verjük, majd az így kapott krémet mély üvegtálba öntjük. A habgaluskákat a tetejére rakjuk és a maradék málnát rászórjuk.

A málnát eperrel lehet helyettesíteni. Mielőtt belekeverjük a krémbe, turmixojuk össze.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!