Mákos-sütötökös finomság Ch

Mákos-sütötökös finomság Ch

Az adventi időszak aktuális nyersanyagainak (sütőtök, mák) ötvözete ez az érdekes sütemény.

Hozzávalók:

Elkészítése:

A tököt sütőben megsütöm, ha kihűlt kikaparom a belsejét, pépesítem, majd hozzáadom a mákot, kekszet, vaníliás cukrot, fahéjat. A keksszel lehet javítani az állagán. Állni hagyom. A tejszínt keményre felverem, hozzáadom a vaníliás cukrot és a habfixálót. A masszát kettéveszem, vizes kézzel fóliára terítem, erre rákenem a fele tejszínhabot. Óvatosan feltekerem, a széleit jól megszorítom és egy réteg alufóliával begöngyölöm. Hűtőben pihentetem. Tálalás előtt a tekercseket megforgatom pirított kókuszreszelékben. Vastagabb szeletekre vágva tálalom. Fejérdy Győzőné/MARI

Elkészítési idő: 50 perc                              Nehézség: közepes

Típus:Vegetáriánus ételek                                    Étrendi javaslat:Egyéb

Tápanyagtartalom a teljes mennyiségre

Energia: 2476.00 kcal (10360 kJ)                      – Fehérje: 52.00 g

Zsír: 80.00 g                                                     – Szénhidrát: 384.00 g

Adagonként 820 mg kalciumot is vihetünk be ezzel a jellegzetesen téli édességgel

 

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »