Az adventi időszak aktuális nyersanyagainak (sütőtök, mák) ötvözete ez az érdekes sütemény.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A tököt sütőben megsütöm, ha kihűlt kikaparom a belsejét, pépesítem, majd hozzáadom a mákot, kekszet, vaníliás cukrot, fahéjat. A keksszel lehet javítani az állagán. Állni hagyom. A tejszínt keményre felverem, hozzáadom a vaníliás cukrot és a habfixálót. A masszát kettéveszem, vizes kézzel fóliára terítem, erre rákenem a fele tejszínhabot. Óvatosan feltekerem, a széleit jól megszorítom és egy réteg alufóliával begöngyölöm. Hűtőben pihentetem. Tálalás előtt a tekercseket megforgatom pirított kókuszreszelékben. Vastagabb szeletekre vágva tálalom. Fejérdy Győzőné/MARI
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: közepes
Típus:Vegetáriánus ételek Étrendi javaslat:Egyéb
Tápanyagtartalom a teljes mennyiségre
– Energia: 2476.00 kcal (10360 kJ) – Fehérje: 52.00 g
– Zsír: 80.00 g – Szénhidrát: 384.00 g
Adagonként 820 mg kalciumot is vihetünk be ezzel a jellegzetesen téli édességgel