Mákos guba torta
Hozzávalók (23 cm-es tortaformába):
- 6-8 nagyobb kifli (60 dkg)
- 5 nagy (L-es) szobahőmérsékletű tojás
- 7 dl zsíros tej
- 20 dkg mák darálva
- 7,5+25 dkg porcukor
Elkészítése:
A kiflik egy részét vékony karikára vágom (nálam 14 szelet kifli), ez kerül a torta köré. A maradék kiflit kockára vágom. A tepsit kivajazom, a sütőt előmelegítem 170oC-ra (légkeveréses). A tojásokat szétválasztom. A tojás sárgákat a 7,5 dkg porcukorral és 7 dl tejjel elkeverem. Hozzáadom a darált mákot és beleforgatom a kifli kockákat. A tojásfehérjéket robotgéppel elkezdem habbá verni, kanalanként beleszitálom a 25 dkg porcukrot úgy, hogy közben folyamatosan verem. Kemény, vágható habot kapok. A kifli karikákat a tepsibe helyezem, majd a mákos, kiflit belekanalazom és belenyomkodom egyenletesen. A kemény tojáshabot a tetejére kenem. Az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütöm. Érdemes vigyázni, hogy a tojáshab ne égjen meg, ha szükséges inkább lentebb kell venni a hőmérsékletet. Hagyom kihűlni, majd hűtőbe teszem egy órára szeletelés előtt. 3.bp.blogspot.hu/Colors in the kitchen
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: