Mákos guba másként
Hozzávalók:
- 10 kifli,
- 15 dkg mák,
- 30 dkg kristálycukor,
- 6-8 evőkanál porcukor,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 2 tojás,
- mazsola ízlés szerint,
- 1,5-2 l tej, diónyi margarin,
- egy fél marék zsemlemorzsa
elkészítése:
A kiflit 10-12 mm széles karikára vágjuk. A tejből a tojások cukorral elkevert sárgájával, cukorral, vaníliás cukorral madártejszerű főzetet forralunk.
Egy nagy jénai tálat kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk. A forró madártejbe szűrőszerű lyukacsos kanálon belemártjuk a kifli karikákat, hagyjuk, hogy néhány pillanatig magukba szívják a nedűt. A jénaiba egy sort rakunk belőle. Erre darált és cukorral vegyített mákot rétegezünk, majd mazsolával is meghintjük. Addig ismételgetjük, amíg a kifli elfogy. Ha még maradna belőle, óvatosan, egyenletesen csurgassuk a guba tetejére.
A két tojás fehérjéből és a porcukorból habot verünk, majd betakarjuk vele a tálban lévő gubát. A tetejére még egy kis cukrot is hinthetünk, a sütéskor szépen karamellizálódik a tetején.
Az egészet előmelegített sütőben 10-15 percig.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: