Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Mákos guba másként

Mákos guba másként

Hozzávalók:

  • 10 kifli,
  • 15 dkg mák,
  • 30 dkg kristálycukor,
  • 6-8 evőkanál porcukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 2 tojás,
  • mazsola ízlés szerint,
  • 1,5-2 l tej, diónyi margarin,
  • egy fél marék zsemlemorzsa

elkészítése:

A kiflit 10-12 mm széles karikára vágjuk. A tejből a tojások cukorral elkevert sárgájával, cukorral, vaníliás cukorral madártejszerű főzetet forralunk.

Egy nagy jénai tálat kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk. A forró madártejbe szűrőszerű lyukacsos kanálon belemártjuk a kifli karikákat, hagyjuk, hogy néhány pillanatig magukba szívják a nedűt. A jénaiba egy sort rakunk belőle. Erre darált és cukorral vegyített mákot rétegezünk, majd mazsolával is meghintjük. Addig ismételgetjük, amíg a kifli elfogy. Ha még maradna belőle, óvatosan, egyenletesen csurgassuk a guba tetejére.

A két tojás fehérjéből és a porcukorból habot verünk, majd betakarjuk vele a tálban lévő gubát. A tetejére még egy kis cukrot is hinthetünk, a sütéskor szépen karamellizálódik a tetején.

Az egészet előmelegített sütőben 10-15 percig.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!