Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Madártej 2

Madártej

Hozzávalók:

  • 4 tojássárgája
  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 vaníliarúd (vagy 1 evőkanál vaníliakivonat)
  • 1 evőkanál étkezési keményítő vagy liszt
  • 4 tojásfehérje
  • csipetnyi só

Elkészítése:

A tojássárgáját kikeverem a cukorral és hozzáadom a félbevágott vaníliarudat. Vízgőz fölött besűrítem a krémet, majd hagyom lehűlni. A tojásfehérjéket a só hozzáadásával együtt kemény habbá verem, majd a forrásban lévő vízbe kanállal beleszaggattam a habot, és mindkét oldalát fél-fél percig főzöm. A kész habgaluskákat leszűröm, és félreteszem hűlni, és ha a krém is lehűlt ráteszem a galuskákat, és fogyasztásig hűtőbe helyezem.

Tipp: karamellizált cukorral díszíthetjük

 

Címkék: , , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!