Madártej
Hozzávalók:
- 4 tojássárgája
- 5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 vaníliarúd (vagy 1 evőkanál vaníliakivonat)
- 1 evőkanál étkezési keményítő vagy liszt
- 4 tojásfehérje
- csipetnyi só
Elkészítése:
A tojássárgáját kikeverem a cukorral és hozzáadom a félbevágott vaníliarudat. Vízgőz fölött besűrítem a krémet, majd hagyom lehűlni. A tojásfehérjéket a só hozzáadásával együtt kemény habbá verem, majd a forrásban lévő vízbe kanállal beleszaggattam a habot, és mindkét oldalát fél-fél percig főzöm. A kész habgaluskákat leszűröm, és félreteszem hűlni, és ha a krém is lehűlt ráteszem a galuskákat, és fogyasztásig hűtőbe helyezem.
Tipp: karamellizált cukorral díszíthetjük
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: