Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Házi mézes müzli

Házi mézes müzli

Hozzávalók:

  • 50 dkg natúr, vegyes gabonapehely (pl. rozs-, zab-, árpa- és búzapehely)
  • 10 dkg vaj
  • 4 dl méz
  • 1 vaníliarúd
  • 20 dkg pirított, durvára tört mandula
  • 10 dkg aszalt sárgabarack, apróra vágva
  • 10 dkg mazsola

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). A gabonapelyhet beleöntjük egy száraz tepsibe, kb. 15 perc alatt aranybarnára pirítjuk a meleg sütőben, és eközben kétszer-háromszor átkeverjük.

Elkészítjük a mézes keveréket:

A  vajat, a mézet és a vaníliarúd kikapargatott belsejét kevergetve összeolvasztjuk mérsékelt tűzön, aztán félretesszük, hogy langyosra hűljön. A megpirított gabonapelyhet összeforgatjuk a mézes keverékkel. Sütőpapírt fektetünk 2 nagy tepsibe, és egyenletes vastagságban szétkenjük bennük a mézes pelyhet. Mindkét adagot 15-2o perc alatt sötétbarnára sütjük, és eközben átkeverjük néhányszor.

Összeállítjuk a műzlit:

A megsült, kihűlt pehelyhez hozzákeverjük a durvára tört mandulát, az apróra vágott aszalt barackot és a mazsolát. (Ha a megsült pelyhek kicsit összetapadnak a méztől, nyugodtan szét lehet őket kézzel morzsolni.) A kész műzli jól záródó, csatos üvegben hetekig friss marad.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!