Házi mézes müzli
Hozzávalók:
- 50 dkg natúr, vegyes gabonapehely (pl. rozs-, zab-, árpa- és búzapehely)
- 10 dkg vaj
- 4 dl méz
- 1 vaníliarúd
- 20 dkg pirított, durvára tört mandula
- 10 dkg aszalt sárgabarack, apróra vágva
- 10 dkg mazsola
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). A gabonapelyhet beleöntjük egy száraz tepsibe, kb. 15 perc alatt aranybarnára pirítjuk a meleg sütőben, és eközben kétszer-háromszor átkeverjük.
Elkészítjük a mézes keveréket:
A vajat, a mézet és a vaníliarúd kikapargatott belsejét kevergetve összeolvasztjuk mérsékelt tűzön, aztán félretesszük, hogy langyosra hűljön. A megpirított gabonapelyhet összeforgatjuk a mézes keverékkel. Sütőpapírt fektetünk 2 nagy tepsibe, és egyenletes vastagságban szétkenjük bennük a mézes pelyhet. Mindkét adagot 15-2o perc alatt sötétbarnára sütjük, és eközben átkeverjük néhányszor.
Összeállítjuk a műzlit:
A megsült, kihűlt pehelyhez hozzákeverjük a durvára tört mandulát, az apróra vágott aszalt barackot és a mazsolát. (Ha a megsült pelyhek kicsit összetapadnak a méztől, nyugodtan szét lehet őket kézzel morzsolni.) A kész műzli jól záródó, csatos üvegben hetekig friss marad.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: