Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Epres madártej

Epres madártej

HOZZÁVALÓK:

  • 9+1 dl tej
  • 10+3 dkg cukor
  • 9 tojás
  • 1 púpos evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 50 dkg eper

ELKÉSZÍTÉSE:

Felforralunk kilenc dl tejet tíz dkg cukorral. Közben habbá verünk kilenc tojásfehérjét három dkg kristálycukorral, és a forró tejbe mártogatott evőkanállal galuskákat szaggatunk a habból az édes tejbe. Egyperces forralás után megfordítjuk a tejben a galuskákat, hogy a másik felük is megfőjön, majd szűrőkanállal szitára tesszük, lecsurgatjuk. A tojások sárgáját simára keverjük egy púpos evőkanál cukorral, egy csomag vaníliás cukorral, két evőkanál liszttel meg egy dl hideg tejjel, és állandóan kevergetve szűrjük hozzá a tejet, amiben a hab főtt, meg ami a habgaluskákból lecsöpögött. Habverővel kevergetve, gőz fölött sűrű krémmé főzzük, kihűtjük, majd hozzákeverünk 50 dkg leszemezett, villával összetört, vagy turmix gépben szétvert epret (később málnát). Mély üvegtálba öntjük, tetejére ültetjük a habgaluskákat, és néhány szép gyümölcsszemmel díszítjük. Jégbe hűtve kínáljuk.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!