Epres madártej
HOZZÁVALÓK:
- 9+1 dl tej
- 10+3 dkg cukor
- 9 tojás
- 1 púpos evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál liszt
- 50 dkg eper
ELKÉSZÍTÉSE:
Felforralunk kilenc dl tejet tíz dkg cukorral. Közben habbá verünk kilenc tojásfehérjét három dkg kristálycukorral, és a forró tejbe mártogatott evőkanállal galuskákat szaggatunk a habból az édes tejbe. Egyperces forralás után megfordítjuk a tejben a galuskákat, hogy a másik felük is megfőjön, majd szűrőkanállal szitára tesszük, lecsurgatjuk. A tojások sárgáját simára keverjük egy púpos evőkanál cukorral, egy csomag vaníliás cukorral, két evőkanál liszttel meg egy dl hideg tejjel, és állandóan kevergetve szűrjük hozzá a tejet, amiben a hab főtt, meg ami a habgaluskákból lecsöpögött. Habverővel kevergetve, gőz fölött sűrű krémmé főzzük, kihűtjük, majd hozzákeverünk 50 dkg leszemezett, villával összetört, vagy turmix gépben szétvert epret (később málnát). Mély üvegtálba öntjük, tetejére ültetjük a habgaluskákat, és néhány szép gyümölcsszemmel díszítjük. Jégbe hűtve kínáljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: