Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Az isteni mákos guba

Az isteni mákos guba

Hozzávalók

  • 8 szikkadt kifli
  • 1/2 liter tej
  • + cukor
  •  20 dkg darált mák
  • + pár ek cukor

a tál kikenéséhez

  • vaj

a vanília szószhoz

  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 5 ek cukor

Elkészítése:

A darált mákot ízlés szerint pár evőkanál cukorral elkeverjük. Egy magas falú tálat (jénai) kivajazunk. A kifliket felkarikázzuk, és egy rétegben lepakoljuk a tál aljára. A tejet kevés cukorral felforraljuk, majd ezzel meglocsoljuk az első réteg kiflit. Megszórjuk a cukros mákkal, újabb kifli, újra tej, majd mák. És így tovább, amíg el nem érjük a tál tetejét, vagy el nem fogynak a hozzávalóink. Ha kész, 200OC-os sütőbe betoljuk, és kb. 20 percig sütjük. Én szeretem a tetejét, amik nem puhák a tejtől, hanem picit ropogósra sülnek. Férj viszont az elázott falatokat szereti. (Mindig mondom, hogy jól megférünk mi egymás mellett, a grillcsirkén se szoktunk összeveszni, nem ugyanazokat a részeket komáljuk… )

A vanília öntethez a puding csomagolásán leírtak szerint járunk el, pusztán annyit csalunk, hogy több tejet használunk, hogy sodót, és ne pudingot kapjunk.

A tányérra kiszedett gubákat megcsurgatjuk a vanília öntettel. Ha szeretnénk díszíteni, gyümölcsökkel megszórhatjuk. HahóPihe.cafeblog.hu

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!