Zserbó pohárban
Hozzávalók:
- 2 adag házi puding
- 15 dkg darált dió
- 8 ek baracklekvár (vagy narancslekvár, ezzel pikánsabb)
- (Pekán)dió a tetejére
Elkészítése:
A darált diót száraz serpenyőben kevergetve megillatosítjuk, majd kihűtjük, végül a lefőzött pudinghoz keverjük. A poharak aljára egy réteg diós krémet simítunk, majd a lekvár, illetve erre ismét a diós krém. Tetejére durvára vágott diót vagy pekándiót szórunk.
Házi puding
Hozzávalók:
- 2 tojássárgája
- 2 ek liszt vagy keményítő
- 1 vaníliarúd
- 2 ek barna cukor (vagy méz, ebből kevesebb kell)
- 4 dl tej
- 3 ek mascarpone
elkészítés:
A tojások sárgáját összekeverjük a keményítővel/liszttel, a tejet a felhasított vaníliarúddal felfőzöm. A meleg tejjel apránként hígítom a tojásos keveréket. Édesítem és sűrűsödésig főzöm. Ha kész, 10 percet hűtöm, majd hozzákeverem a mascarponét.

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: