Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Vaníliás trüffel

Vaníliás trüffel

Hozzávalók:  kb 40 darabhoz:

A trüffel-masszához:

  • 1,25 dl tejszín,
  • 20 dkg fehér bevonó massza,
  • 1/2 rúd vanília vagy 1/2 teáskanál vaníliás      cukor,
  • 2 evőkanál tejföl

A díszítéshez:

  • fehér cukor-virágocskák vagy színes cukorgyöngyök.
  • 40 papír vagy fém desszertkosárka.

Elkészítése:

Az edénybe öntött tejszínt gyorsan főzzük fel, majd vegyük le a tűzről. A bevonó masszát törjük kis darabkákra, és állandó kavargatás mellett adjuk a tejszínhez, és hagyjuk elolvadni benne.

A vanília-rudat hosszában hasítsuk fel, és kaparjuk ki a belsejét. Ez utóbbit vagy a vaníliás cukrot keverjük a masszába. A trüffel masszát ezután hagyjuk kb. 1 1/2 óra hosszat kihűlni, amíg el nem éri a szobahőmérsékletet.

Egy habverő, segítségével a tejfölt dolgozzuk bele a trüffel masszába. A lágy krémet tegyük csillagcsövű nyomózsákba és a kosárkák mindegyikébe nyomjunk kis pöttyöket belőle. Ezután díszítsük cukor-virágocskákkal, vagy szórjuk meg apró színes cukorgyöngyökkel. Hűvös helyen tároljuk.kertitörpe

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!