Vaníliás trüffel
Hozzávalók: kb 40 darabhoz:
A trüffel-masszához:
- 1,25 dl tejszín,
- 20 dkg fehér bevonó massza,
- 1/2 rúd vanília vagy 1/2 teáskanál vaníliás cukor,
- 2 evőkanál tejföl
A díszítéshez:
- fehér cukor-virágocskák vagy színes cukorgyöngyök.
- 40 papír vagy fém desszertkosárka.
Elkészítése:
Az edénybe öntött tejszínt gyorsan főzzük fel, majd vegyük le a tűzről. A bevonó masszát törjük kis darabkákra, és állandó kavargatás mellett adjuk a tejszínhez, és hagyjuk elolvadni benne.
A vanília-rudat hosszában hasítsuk fel, és kaparjuk ki a belsejét. Ez utóbbit vagy a vaníliás cukrot keverjük a masszába. A trüffel masszát ezután hagyjuk kb. 1 1/2 óra hosszat kihűlni, amíg el nem éri a szobahőmérsékletet.
Egy habverő, segítségével a tejfölt dolgozzuk bele a trüffel masszába. A lágy krémet tegyük csillagcsövű nyomózsákba és a kosárkák mindegyikébe nyomjunk kis pöttyöket belőle. Ezután díszítsük cukor-virágocskákkal, vagy szórjuk meg apró színes cukorgyöngyökkel. Hűvös helyen tároljuk.kertitörpe

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: