Túróval töltött zsemle
Hozzávalók:
- 4 db zsemle,
- 3 dl tej,
- 20 dkg tehéntúró,
- 5 dkg mazsola,
- 8 dkg porcukor,
- 1/2 citrom héja,
- 2 db tojássárgája,
- 3 dkg vaj,
- 5 dkg vaníliás porcukor
Elkészítése:
A zsemlék tetejét levágjuk és belső, puha részét kivesszük. A zsemle belsejét egy kevés vaníliás tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A tehéntúrót áttörjük, hozzáadjuk a zsemlebelsőt, a mazsolát, a reszelt citromhéjat, végül a tojások sárgáját és a porcukrot. Fakanállal habszerű anyaggá keverjük, és a zsemlékbe töltjük. A töltött zsemléket rövid idegig tejbe mártjuk, ügyelve arra, hogy a formájukat megtartsák, tehát ne ázzanak szét, majd egy vajjal megkent sütőlemezre tesszük. Közepes hőmérsékletű sütőbe tolva jól átforrósítjuk, és vaníliás porcukorral megintve tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: