Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Túróval töltött zsömle

Túróval töltött zsemle

Hozzávalók:

  • 4 db zsemle,
  • 3 dl tej,
  • 20 dkg tehéntúró,
  • 5 dkg mazsola,
  • 8 dkg porcukor,
  • 1/2 citrom héja,
  • 2 db tojássárgája,
  • 3 dkg vaj,
  • 5 dkg vaníliás porcukor

Elkészítése:

A zsemlék tetejét levágjuk és belső, puha részét kivesszük. A zsemle belsejét egy kevés vaníliás tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A tehéntúrót áttörjük, hozzáadjuk a zsemlebelsőt, a mazsolát, a reszelt citromhéjat, végül a tojások sárgáját és a porcukrot. Fakanállal habszerű anyaggá keverjük, és a zsemlékbe töltjük. A töltött zsemléket rövid idegig tejbe mártjuk, ügyelve arra, hogy a formájukat megtartsák, tehát ne ázzanak szét, majd egy vajjal megkent sütőlemezre tesszük. Közepes hőmérsékletű sütőbe tolva jól átforrósítjuk, és vaníliás porcukorral megintve tálaljuk.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!