Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Szőlő karamellben

Szőlő karamellben

Karamelles golyók

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg fehér csemegeszőlő
  • 20 dkg piros csemegeszőlő
  • 8-10 szőlőlevél
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 dl rum
  • 1 kávéskanál borecet vagy citromlé

Előkészítés:

A szőlőt megmossuk, óvatosan leszemezzük, tiszta konyharuhában forgatva tökéletesen felitatjuk róluk a vizet. Minden szőlőszembe – oda, ahol a fürtről letéptük – egy-egy fogvájót szúrunk. A szőlőleveleket gondosan megmossuk, szárazra törölgetjük, és kibélelünk velük egy lapos tálat.

Elkészítése:

A cukrot kisebb lábasba szórjuk, hozzáadjuk a rumot, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a citromlét/borecetet, hogy lassabban „szálasodjon”. A kezünk ügyébe készítünk egy hideg vízzel félig telt tálat. Egyenként a habosan forrdogáló karamellbe mártogatjuk a feltűzött szőlőszemeket, majd egy pillanatra azonnal a hideg vízbe mártjuk. A szőlőlevelekre halmozzuk, és mihamarabb elfogyasztjuk.

Munka: kb. 30 perc         Fogyasztható: kb. 30 perc múlva

1 adag: kb. 1299 kJ/ 310 kcal

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!