Szőlő karamellben
Karamelles golyók
Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg fehér csemegeszőlő
- 20 dkg piros csemegeszőlő
- 8-10 szőlőlevél
- 20 dkg kristálycukor
- 1 dl rum
- 1 kávéskanál borecet vagy citromlé
Előkészítés:
A szőlőt megmossuk, óvatosan leszemezzük, tiszta konyharuhában forgatva tökéletesen felitatjuk róluk a vizet. Minden szőlőszembe – oda, ahol a fürtről letéptük – egy-egy fogvájót szúrunk. A szőlőleveleket gondosan megmossuk, szárazra törölgetjük, és kibélelünk velük egy lapos tálat.
Elkészítése:
A cukrot kisebb lábasba szórjuk, hozzáadjuk a rumot, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a citromlét/borecetet, hogy lassabban „szálasodjon”. A kezünk ügyébe készítünk egy hideg vízzel félig telt tálat. Egyenként a habosan forrdogáló karamellbe mártogatjuk a feltűzött szőlőszemeket, majd egy pillanatra azonnal a hideg vízbe mártjuk. A szőlőlevelekre halmozzuk, és mihamarabb elfogyasztjuk.
Munka: kb. 30 perc Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: kb. 1299 kJ/ 310 kcal

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: