Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Szivárványos-barackos rizs

Szivárványos-barackos rizs

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs,
  • 6 dl tej,
  • 5 dkg cukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 4 dkg kókuszreszelék,
  • 30 dkg barackbefőtt.

Krém:

  • 1 liter tej,
  • 10 dkg cukor,
  • 1 csomag csokoládés pudingpor,
  • 1 csomag puncs pudingpor.

elkészítése:

A rizst megmossuk, lecsöpögtetjük és 3 dl vízben, amibe egy pici sót teszünk, lefedve feltesszük főni. A tejet a cukorral, a kókusszal, a vaníliás cukorral felforraljuk. Amikor a rizs beitta a vizet, ráöntjük a forró tejet és letakarva, nagyon óvatosan tovább főzzük, gyakran keverjük. Amikor már majdnem beitta a tejet is, lekapcsoljuk a tüzet, a rizst 20-30 percig állni hagyjuk, de nem emeljük fel róla a fedőt. Kihűtjük.

Apróra vágjuk a barackot és belekeverjük a langyos tejbe. Egy puding vagy torta-vagy kuglófformát kiöblítünk hideg vízzel és beletesszük a rizs egyharmadát. A krémhez a tej és a cukor feléből az utasítás szerint megfőzzük a csoki pudingot, majd a rizsre simítjuk langyosan. 5-10 perc után elkészítjük a puncs pudingot is, ezt ráöntjük a csokisra. Kevés dermedés után rátesszük a maradék rizst. 1 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kiborítjuk a formából, tejszínhabbal, gyümölcsökkel, kókusszal díszíthetjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!