Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Sült tej (Andalúz recept)

Sült tej

HOZZÁVALÓK:

  • 1/2 liter tej
  • 4 tojás sárgája
  • 4 egész tojás
  • 60 dkg kukoricaliszt
  • 150 g cukor
  • narancs- és citromhéj

ELKÉSZÍTÉSE:

Első lépesben felforraljuk a tejet a citrom- és narancshéjjal együtt. Ezután összekeverjük a tojásokat, a négy tojássárgáját, a lisztet és a cukrot. Ezt a masszát belekeverjük a már felforralt tejbe, egy percig újra forraljuk, és hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, nehogy odakozmáljon. Ezután beleterítjük a nyers tésztát egy tepsibe egy cm vastagon, és hagyjuk kihűlni. A már kihűlt tésztát rombusz formájúra vágjuk. Végül bepanírozzuk lisztbe és tojásba, forró olajban vagy zsírban kisütjük, és fahéjjal ízesítjük a tetejét.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!