Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Sült banán

Sült banán

Hozzávalók:

  • 4 db kemény (nem túl érett) banán
  • 10 dkg kristálycukor
  • 4 dkg vaj

Elkészítése:

 A banánokat alaposan megmossuk, szárazra töröljük, és hosszában félbevágjuk. Egy nagy serpenyőben a cukrot világosra karamellizáljuk, majd egészen kis lángon hozzáadjuk a vajat. Miután a vaj felolvadt, a belsejével lefelé ráfektetjük a banánokat. 3-4 perc után megfordítjuk, majd egyből tányérra szedjük – adagonként két felet – meglocsoljuk a serpenyőben maradt karamellel, majd egy-egy gombóc vaníliafagylaltot teszünk a tetejére.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!