Rumfelfújt
HOZZÁVALÓK:
- 5 dkg margarin
- 5 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 4 dkg cukor
- egy kupica rum
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 3 dkg vaj
- babapiskóta (10 darab babapiskóta és két kupica rum kell hozzá)
- vaníliás porcukor vagy puncsmártás
ELKÉSZÍTÉSE:
Öt dkg margarinból, öt dkg liszttel, 2,5 dl tejjel besamellt főzünk. A tűzről levéve, hozzáadunk négy dkg cukrot, majd ha kihűlt, egy kupica rumot, egy csomag vaníliás cukrot, három tojás sárgáját. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan, nehogy összetörjön, a tésztamasszához keverjük. Három dkg vajjal kikenünk egy mély tűzálló tálat, beleöntjük a tészta felét, erre egy sor rumba áztatott babapiskótát fektetünk, és leöntjük a maradék felfújtmasszával. (10 darab babapiskóta és két kupica rum kell hozzá). A sütőbe egy tepsit teszünk, melybe ujjnyi magasan vizet öntünk. Ha a sütő forró, a víz pedig már meleg, beleállítjuk a felfújttal megtöltött tűzálló tálat. Közepes tűznél kb. 45 percig sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt tűre nem tapad már ragacsos massza. (Vaníliás porcukorral vagy puncsmártással kínáljuk.)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: