Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Rumfelfújt

Rumfelfújt

HOZZÁVALÓK:

  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • egy kupica rum
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 3 dkg vaj
  • babapiskóta (10 darab babapiskóta és két kupica rum kell hozzá)
  • vaníliás porcukor vagy puncsmártás

ELKÉSZÍTÉSE:

Öt dkg margarinból, öt dkg liszttel, 2,5 dl tejjel besamellt főzünk. A tűzről levéve, hozzáadunk négy dkg cukrot, majd ha kihűlt, egy kupica rumot, egy csomag vaníliás cukrot, három tojás sárgáját. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan, nehogy összetörjön, a tésztamasszához keverjük. Három dkg vajjal kikenünk egy mély tűzálló tálat, beleöntjük a tészta felét, erre egy sor rumba áztatott babapiskótát fektetünk, és leöntjük a maradék felfújtmasszával. (10 darab babapiskóta és két kupica rum kell hozzá). A sütőbe egy tepsit teszünk, melybe ujjnyi magasan vizet öntünk. Ha a sütő forró, a víz pedig már meleg, beleállítjuk a felfújttal megtöltött tűzálló tálat. Közepes tűznél kb. 45 percig sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt tűre nem tapad már ragacsos massza. (Vaníliás porcukorral vagy puncsmártással kínáljuk.)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!