Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Pozsonyi táska

Pozsonyi táska

Hozzávalók: kb. 40 darabhoz:

  • 2 dkg élesztő,
  • 1+1 dl tej,
  • 2 kockacukor,
  • 50 dkg liszt,
  • 25 dkg margarin,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 1 csipet só,
  • 1 tojássárgája,
  • 1 dl tejföl,
  • 10 dkg cukor,
  • 10 dkg darált dió,
  • 10 dkg darált mák,
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj,
  • 5 dkg mazsola,
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg,

a kenéshez

  • 1 tojás

Elkészítése:

Az élesztőt a kockacukorral elkevert 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, a reszelt citromhéjat, az élesztős tejet és a tejfölt, összegyúrjuk. 2 cipóra osztjuk, letakarjuk, fél óráig pihentetjük. A töltelékhez 1 dl tejet felforralunk a cukorral, fele-fele arányban leforrázzuk vele a diót és a mákot. A diót összekeverjük a fahéjjal és a megáztatott mazsola felével, a mákot a szegfűszeggel és a maradék mazsolával. A tésztát kinyújtjuk, 8 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle, peremüket megkenjük felvert tojással. Mindegyik közepére 1-1 kanálka tölteléket púpozunk, félbehajtjuk, a széleket lenyomkodjuk. Tepsibe sorakoztatjuk őket, tetejüket megkenjük a maradék felvert tojással, 30 percig kelni hagyjuk, majd előmelegített, forró sütőben (200 °C) aranybarnára sütjük (30-35 perc).

Elkészítési idő: 1 és 1/4 óra,

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!