Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Pozsonyi kocka Ch

Pozsonyi kocka

Hozzávalók:

  • 50 dkg fodros nagykockatészta
  • csipet étkezési só

édes mártáshoz

  • 5 db tojás, „L” méretű
  • 25 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • ½ liter tejföl

töltelékhez

  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 30 dkg darált mák
  • 45 dkg baracklekvár
  • ½ dl rum

a tálaláshoz

  • Tokaji Hárslevelű, félédes fehérbor

Elkészítése:

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel lehűtjük. A tojássárgáját porcukorral habosra keverjük, majd a vajjal elegyítjük, végül a krémhez hozzáadjuk a tejfölt, és a citrom reszelt héját. A tojásfehérjét habbá verjük. A kifőtt tésztát a krémmel, majd a tojásfehérjével összekeverjük. A tepsit vajjal kikenjük, zsemlemorzsával megszórjuk. A masszát harmadoljuk, egy részét a tepsibe terítjük, megszórjuk darált mákkal, megkenjük a baracklekvárral, rátesszük még egy réteg masszát, a mákot és a lekvárt, majd a harmadik réteg tésztát. Végül lesimítjuk, rummal meglocsoljuk, és 160oC-on 45 perc alatt megsütjük.

Tokaji Hárslevelű, félédes fehérbor illik hozzá

www.lidl.hu                                                                                       Ch: 172,7 g

Címkék: , , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!