Pozsonyi kocka
Hozzávalók:
- 50 dkg fodros nagykockatészta
- csipet étkezési só
édes mártáshoz
- 5 db tojás, „L” méretű
- 25 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom
- ½ liter tejföl
töltelékhez
- 5 dkg vaj
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 30 dkg darált mák
- 45 dkg baracklekvár
- ½ dl rum
a tálaláshoz
- Tokaji Hárslevelű, félédes fehérbor
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel lehűtjük. A tojássárgáját porcukorral habosra keverjük, majd a vajjal elegyítjük, végül a krémhez hozzáadjuk a tejfölt, és a citrom reszelt héját. A tojásfehérjét habbá verjük. A kifőtt tésztát a krémmel, majd a tojásfehérjével összekeverjük. A tepsit vajjal kikenjük, zsemlemorzsával megszórjuk. A masszát harmadoljuk, egy részét a tepsibe terítjük, megszórjuk darált mákkal, megkenjük a baracklekvárral, rátesszük még egy réteg masszát, a mákot és a lekvárt, majd a harmadik réteg tésztát. Végül lesimítjuk, rummal meglocsoljuk, és 160oC-on 45 perc alatt megsütjük.
Tokaji Hárslevelű, félédes fehérbor illik hozzá
www.lidl.hu Ch: 172,7 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: