Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Pozsonyi kifli

Pozsonyi kifli

Hozzávalók:

1 tálcához:

  • 40 dkg rétesliszt,
  • 4 dkg cukor,
  • 1 db tojás,
  • 3 dkg vaj,
  • 1 dl tej,
  • 1 dkg élesztő,
  • 1 csipet só.

a töltelékhez:

  • 5 dkg dió és mák darálva,
  • kevés tej,
  • vaníliás cukor.

Elkészítése:

Először a tésztához való kovászt készítjük el úgy, hogy tejben pici élesztőt morzsolunk. Ezután beleöntjük a lisztet egy tálba, hozzáadjuk a tojást, sót, csipet cukrot apránként a kovászt és kézzel jól összedolgozzuk. A tészta akkor jó, ha leválik az edény faláról. Ezután 1 órát kendő alatt pihentetjük. Míg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. Diós: dió, cukor, tej. Mákos: mák, dió, tej. A megkelt tésztát 3 részre osztjuk, és egyenként átgyúrjuk őket. A kidolgozott tésztát meglisztezzük, kinyújtjuk, derelyeszaggatóval félbe, negyedekbe, nyolcadokba vágjuk. A tölteléket a tésztaszeletek szélesebb részébe tesszük, és félhold alakúra feltekerjük. A kifliket tepsibe helyezzük, megkenjük tojással és aranybarnára sütjük.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!